



Reflections for SOLEIL's upgrade

Materials Engineering

Monday, October 07th, 2019

Schedule	Auditorium - Central building				
11:30 - 13:30	Registration + badge pickup + lunch at SOLEIL restaurant				
14:00 - 14:10	Organizers (10 min) • Alessandro COATI • Emiliano FONDA				
Seminars					
14:15 - 14:55	Vincent JACQUES (30 min + 10 min questions) «Exploring materials with more and more coherent x-ray sources»				
14:55 - 15:35	David CARRIERE (30 min + 10 min questions) «The first steps towards structural order: the transient states of nucleation»				
15:35 - 15:50	Coffee Break (15 min)				
15:55 - 16:05	Scientific Director (10 min) * Amina TALEB				
16:10 - 16:40	Accelerators (30 min) * Amor NADJI				
16:45 - 17:00	Optics (15 min) ❖ François POLACK				
17:05 - 17:20	Detectors (15 min) ❖ Fabienne ORSINI				
17:25 - 17:35	Questions				
Parallel Sessions – (1h20)					
17:40 - 19:00	Strain and Strain Engineering A2.1.22 – Pyxis 1 st Floor	Structures and Nanostructures from Growth to Operando Auditorium – Central building	Soft and Soft Complex Materials A1.1.57 – ORION 1 st Floor		
19:00 - 21:00	Dinner – SOLEIL Restaurant				



Reflections for SOLEIL's upgrade

Materials Engineering

Tuesday, October 08th, 2019

Schedule	Strain and Strain Engineering A1.1.48 – VIRGO 1 st Floor	Structures and Nanostructures from Growth to <i>Operando</i> A2.1.32 – LIBRA 1 st Floor	Soft and Soft Complex Materials A1.1.57 – ORION 1 st Floor	
09:00 - 10:30	Parallel Sessions (1h30)			
10:30 - 10:50	Coffee Break – Room A2.1.32 (LIBRA) – Central building – 1 st Floor			
10:50 - 12:30	Parallel Sessions (1h40)			
12:30 - 14:00	Lunch - SOLEIL Restaurant			
Auditorium - Central building				
14:00-16:00	Round Tables Summary / Discussion / Conclusions			